De mooiste tuin in de weide omtrek? Die leg je zelf aan!

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 om 09:28

Een heerlijk gevoel van thuiskomen krijg je niet alleen van je interieur maar ook van al het groen om je heen en al wat je daarmee kan doen. Lees verder voor inspiratie om je tuin nog mooier te maken dan die al is!

 

Natuurlijk moet Moeder Natuur haar gang kunnen gaan. Er zijn echter genoeg aanpassingen die je helemaal zelf kunt doen om je tuin naar een hoger niveau te tillen! Bovendien bepaal je hiermee het uiterlijk van je persoonlijke paradijs zelf. Dat is toch iets wat iedereen wel wil? Bekijk onderstaande voorbeelden om inspiratie op te doen omtrent eventuele wijzigingen aan jouw erf. Wellicht zit precies de finishing touch ertussen die jij nodig hebt om je terras, heggen en/of bloemperken nog persoonlijker te maken!

Tegelvloer

Een oprit, tuinpad en terras kunnen allemaal met behulp van tegels worden aangelegd. En laten die nou net in een heel scala van soorten en maten bestaan! Zo heb je egale varianten of juist schitterende vlakken met een interessant reliëf. En dan zijn er nog ontzettend veel verschillende kleuren en texturen om uit te kiezen. Zo pik je er precies uit wat bij jouw persoonlijke stijl en die van je tuin past. Wil je ook je borders opvullen? Gebruik daarvoor grind en split van de hoogste kwaliteit.

Erfafscheiding

Om te laten zien waar jouw grenzen liggen - die van je grondgebied, bedoelen we dan - heb je diverse opties. Natuurlijk kun je een kant en klare schutting aanschaffen of er zelf eentje bouwen met topkwaliteit hout dat tegen een stootje kan. Maar ook schanskorven kun je hiervoor inzetten! Deze zijn tevens te gebruiken om bijvoorbeeld een terras af te bakenen. Je kunt zelf de kleur en de grootte van de stenen uitkiezen die je in de korven stopt.

Houten terras

Tegels voor een comfortabele zitplek zijn natuurlijk populair en precies zo aan te leggen als jij wilt. Maar ook een houten ondergrond is mogelijk! Wanneer je zelf een vlonder bouwt, inclusief drainage en/of worteldoek, heb je een terras dat je niet telkens hoeft bij te werken wanneer het op onkruid aankomt. Dit heeft dan immers geen kans meer om te groeien! Ook de uitstraling van een vlonder is niet te versmaden. Kom dichterbij de natuur met een gezellig terras gemaakt van hout!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb