BGT viewer, wat kun je ermee?

Gepubliceerd op 26 augustus 2020 om 10:09

Zoals je via de BAG PostGIS Database Dump alle mogelijke informatie kunt downloaden die betrekking hebben op de basisregistratie Adressen en Gegevens, kun je met de BGT viewer beschikken over de meest actuele gegevens uit de Basisregistratie Grootschalige Topografie. Deze wordt niet bijgehouden door het Kadaster maar door de PDOK. Deze leveren echter ook in GML en dat is nagenoeg onbruikbaar. Een BGT viewer van Geogap is een veel betere optie. Dan kun je we steeds snel over de gewenste informatie beschikken.

Je kunt een dag gebruik maken van de gedownloade gegevens

Kiezen voor de BGT viewer betekent dat je de beschikking krijgt over een download van liefst 14 GB is het wel verstandig voldoende ruimte vrij te hebben. De gegevens worden in tegenstelling tot een GML levering nu rechtstreeks geïmporteerd in PostGIS. Nadat je hebt gedownload en hebt betaald kun je 24 uur gebruik maken van de gegevens. Met de download krijg je de beschikking over objecten die zichtbaar zijn in de openbare ruimte in ons land. Althans voor zover die bij de Nederlandse gemeenten beschikbaar zijn. Je ziet dus precies waar panden, palen, putten, bomen, wegvakken en sensoren staan. Elke maand worden de gegevens geactualiseerd, verstandig dus om de gegevens elke maand opnieuw te downloaden. Zo weet je zeker dat de gegevens die je voorgeschoteld hebt gekregen ook daadwerkelijk de meest recente gegevens zijn.

De gegevens bieden nauwkeurigheid tot op 20 centimeter

De gegevens die je krijgt zijn buitengewoon nauwkeurig tot op 20 centimeter om precies te zijn. De Basisregistratie Grootschalige Topografie is zeer omvangrijk en komt tot stand op basis van de Basisregistratie Grootschalige Topografie. Overheden maken gretig gebruik van de informatie. Wat je krijgt als je downloadt is een uiterst gedetailleerde digitale kaart van Nederland. Altijd actueel dus en bovendien dekt het heel het land. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.