Meer weten over eigendomsinformatie? Lees het hier!

Gepubliceerd op 26 augustus 2020 om 10:06

Op kadastralekaart.com zie je de kadastrale kaart van ons land en zie je mooi de grenzen van gemeenten en provincies lopen en kun je ook de perceelgrens waarop je huis staat ontdekken. De kadasterdata is gratis, maar met de kadastrale kaart kun je echter meer. Zo kun je eigendomsinformatie krijgen bijvoorbeeld en kun je tegen betaling losse producten aanschaffen zoals je ook gewoon een abonnement kunt nemen op kadastralekaart.com.

Ook krijg je een uittreksel van de eigendomsakte bijgeleverd

Als je zoekt naar eigendomsinformatie dan kun je prima bij kadastralekaart.com terecht. Door het downloaden van de eigendomsinformatie krijg je antwoorden op vragen als wie de rechtmatige eigenaar van een bepaald perceel of pand is. Bovendien krijg je er dan een uittreksel van de eigendomsakte bij en zo dus in feite een samenvatting van de originele eigendomsakte. Download je de eigendomsinformatie dan krijg je de beschikking over de naam van de eigenaar, de zakelijke rechten, het jaar van verkoop als dat bij het Kadaster bekend is, de koopsom mocht die bekend zijn bij het Kadaster alsook een omschrijving van het object. Ook krijg je zo de kadastrale aanduiding, de kadastrale oppervlakte en of er eventuele belemmeringen of aanvullende registraties bekend zijn. Ook wordt verwezen naar het brondocument.

En zo bestel je tegen betaling meer aanvullende informatie over de kadastrale kaart

De eigendomsinformatie is slechts een voorbeeld van de aanvullende informatie die je tegen betaling kunt downloaden. Zo kun je ook informatie over de hypotheek die op een object in een perceel rust downloaden en kun je ook kiezen voor een kadastrale kaart met een luchtfoto. Zeker als je plannen hebt om een huis of kavel te kopen kan genoemde informatie je verder helpen. Mocht je eenmalig gebruik willen maken van aanvullende info, dan bestel je de gegevens gewoon los. Moet je vaker een beroep doen op dergelijke informatie dan is het afsluiten van een abonnement verstandiger. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.