Nieuwbouw woningen vinden in grote steden? Lees ons advies!

Gepubliceerd op 17 augustus 2020 om 16:21

Wil je graag in een grote stad in Nederland wonen en wil je daarnaast een nieuwbouwwoning? Laat ons je dan wat informatie hierover geven. Het kan namelijk behoorlijk prijzig zijn als je in de grote steden van Nederland wilt wonen. Het mooie aan nieuwbouw is dat deze nieuwe projecten vaak langs de rand van de stad worden gebouwd. Zo heb je toch alle voordelen van de mooie grote stad, maar ben je ook niet ver verwijderd van de mooie natuur. Zo kun je dus toch deel uitmaken van een grote stad, maar ook binnen een paar minuten je in prachtige natuur wanen.  

Kijk online naar het aanbod

Wil je graag een nieuwbouwwoning vinden in de grote steden, dan zou je hiervoor het beste even online kunnen kijken. Als je gewoon zoekt op de stad waar jij graag wilt wonen, kom je vanzelf bij het aanbod uit. Wanneer je voorkeur bijvoorbeeld uit gaat naar Amsterdam kun je op de nieuwbouw Amsterdam op de site van NieuwWonenAmsterdam.nl vinden. Hier kun je precies aangeven waar je wilt wonen en voor welk budget je wilt zoeken. Op deze site krijg je een duidelijk overzicht en het is ook mogelijk om je woonwensen in te vullen. Zo krijg je enkel huizen te zien die bij perfect bij jouw voorkeuren aansluiten.

Talloze nieuwbouwprojecten

Aangezien er steeds meer woonruimte nodig is en er geen heel groot aanbod is, worden er steeds meer nieuwbouwprojecten gestart. Ook in de grote steden is dit het geval. Het kan zijn dat er meerdere projecten in 1 stad zijn en dan is het enkel kijken welk gebied het beste bij jouw wensen aansluit. Het is dan ook verstandig te kijken wat er nog meer in het gebied gebouwd wordt. Zo weet je precies welke voorzieningen je tot je beschikking hebt als je een huis in het gekozen gebied koopt. 

Woonplicht

Grote steden als Amsterdam hebben sinds een aantal jaar de woonplicht ingevoerd. Dit houdt in dat je als koper ook echt zelf in het huis moet wonen. Je mag deze dan niet verhuren aan iemand anders. Dit is om het tekort te verhelpen en te voorkomen dat investeerders huizen kopen en deze dan weer verkopen om zoveel mogelijk geld in een zo kort mogelijke tijd te verdienen. Dit is wel iets om over na te denken voor je een nieuwbouwwoning gaat kopen. Deze zul je dus ook echt voor jezelf moeten kopen en er ook in gaan wonen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb