Waar moet je op letten als je een vloer gaat leggen?

Gepubliceerd op 10 november 2020 om 10:53

Als je zelf een vloer gaat leggen dan komt daar het nodige bij kijken. Allereerst moet je natuurlijk bepalen wat voor vloer het gaat worden. Hout, plavuizen, een gietvloer of tapijt? Als je daar uit bent is het belangrijk om de ondergrond goed te bekijken. Sommige vloeren vereisen een strikt gladde ondergrond. Dan is het nodig om de vloer te egaliseren. Doe je dat niet dan loop je het risico dat je vloer beschadigd raakt. En dat is natuurlijk doodzonde, want daarvoor koop je natuurlijk geen dure vloer. Een vloer egaliseren is een klus die je zelf kunt doen, maar uitbesteden is ook een optie.

Waarom is egaliseren zo belangrijk?

Het egaliseren van je vloer is belangrijk om te voorkomen dat tegels of houten planken gaan verzakken of verbuigen. Een kleine oneffenheid in de vloer kan dit al veroorzaken. Zeker als de vloer belast wordt of als je de kachel aansteekt waardoor de vloer gaat ‘werken’ kan dit ertoe leiden dat de vloer ineens beschadigingen vertoont. Door de ondervloer goed voor te bewerken met egaline kun je dit soort problemen voorkomen. Egaliseren lijkt eenvoudig, maar het moet zeker wel goed gebeuren, anders is het effect van het werk nihil. Als je het niet ziet zitten om dit zelf te doen dan kun je hiervoor een professional inschakelen.

Hoe vind ik een betrouwbaar bedrijf om mijn vloer te egaliseren?

Als je je vloer wilt laten egaliseren dan wil je natuurlijk een bedrijf vinden dat hier ervaring mee heeft en het werk goed zal doen. Online kun je zoeken naar zo’n bedrijf bij jou in de buurt. Als je zeker wilt weten dat ze betrouwbaar zijn dan zoek je online naar referenties. Kies een bedrijf in je eigen regio en ze zullen je een aantrekkelijk aanbod kunnen doen omdat er immers dan maar weinig reiskosten hoeven  te worden gemaakt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.