Welke houtsoort kies ik voor mijn vlonders?

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 10:01

De eerste stap heb je misschien al gezet, je wilt vlonders aanschaffen. Helemaal top! Maar dan besef je mogelijk dat je eigenlijk niet helemaal weet waar je op moet letten bij het aanschaffen hiervan. Dat is geen probleem en best begrijpelijk gezien het ruime aanbod. In dit artikel kun je lezen over de eigenschappen van de meest voorkomende houtsoorten en de bijbehorende voor- en nadelen hiervan. 

Douglas

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar die groeit in Europa en bekend staat als één van de hardste naaldbomen. Deze houtsoort is enorm gegroeid in populariteit in de laatste jaren en daar zijn goede redenen voor. Douglas is namelijk erg sterk en redelijk duurzaam. Douglas kan voor verschillende toepassingen ingezet worden en gezien zijn duurzaamheidsklasse is het relatief goedkoop. 

Hardhout

Deze houtsoort is onder alle mensen die vlonders toepassen erg geliefd. Hardhout is namelijk zowel hard als duurzaam en dit heeft als gevolg dat het ontzettend weerbaar is tegen ongedierte of schimmels. Hardhout hoeft verder ook niet behandeld te worden en doordat het zo hard is zal er geen rotting door water plaats kunnen vinden. Hardhout heeft enorm veel voordelen maar daar staat echter een hoge prijs tegenover. Afhankelijk van je budget is het een overweging die je mee moet nemen. 

Eiken

Mocht je smaak vallen bij een meer rustieke en landelijke uitstraling, dan is het aan te raden om eikenhout voor je vlonders te gebruiken. Verder is deze houtsoort zowel sterk als duurzaam. Het hout vereist ook geen behandeling om zijn levensduur te verlengen. Allemaal prachtige eigenschappen voor vlonders en de prijs zal niet zo hoog liggen als bij hardhout maar is niet heel goedkoop. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.