De drie hipste tropische planten voor binnenshuis

Gepubliceerd op 15 april 2020 om 11:32

Tropische planten zijn erg mooi. Vooral als je de laatste trends volgt als de urban jungle. Deze kamerplanten moet je hebben om van jouw huis een tropisch paradijs te maken. Al deze planten zijn ook nog eens makkelijk in onderhoud!

De bananenplant, Musa Tropicana

Met de bananenplant haal je de tropen makkelijk in huis. Het is een prachtige plant om te zien door de grote groene bladeren. Let er echter wel op, dat deze plant veel zonlicht nodig heeft. Zodra de plant elke dag 5 uur zonlicht ziet, zal de bananenplant sneller groeien. Als je de plant net aanschaft, moet het eerst wennen aan direct zonlicht. Deze plant is namelijk gekweekt onder gefilterd licht en kan niet gelijk tegen direct zonlicht. Zet de plant daarom geleidelijk dichterbij het raam. Deze kamerplant heeft wel veel water nodig en moet je in de zomer zelfs 2 keer zoveel water geven! Zorg er te allen tijde ervoor dat de potgrond vochtig is. 

De Calathea

De Calathea staat bekend voor zijn prachtige bladeren. Ze hebben unieke patronen en vormen. Deze kamerplant heeft echt wel wat meer aandacht nodig. De plant mag niet staan in direct zonlicht. Dit verbleekt namelijk de bladeren. Daarnaast moet je meerdere keren per week de plant een beetje water geven. Om de bladeren mooi te houden moet je ook regelmatig sproeien. Echter, door de prachtige bladeren is dit een plant die wij jullie niet konden ontlaten. 

De prachtige waaierplant, Licuala palm

Deze plant heeft prachtige groene bladeren. Echter is deze plant wel wat prijzig, maar wel een echte aanwinst voor jouw urban jungle. De tropische plant heeft veel licht nodig. Het kan eventueel ook nog in de halfschaduw staan. De plant heeft wel gemiddeld tot veel water nodig. Let er dus op, dat de grond vochtig blijft. 




Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.