Eisen stellen aan je nachtrust

Gepubliceerd op 14 januari 2021 om 10:11

En daarmee bedoelen we jouzelf, niet andere invloeden. Natuurlijk gaat het om je bed, maar ook aan de manier waarop jij persoonlijk tegen slapen aankijkt.

 

Want zie jij slapen als een noodzakelijk kwaad? Dan heb je er een heel verkeerd perspectief op. Slaap zorgt er namelijk voor dat je zowel fysiek als mentaal in balans blijft. Door slechts enkele uren per nacht hieraan te spenderen in plaats van de volle acht die worden aangeraden, ben je overdag vaak niet te genieten en laat ook je vermogen om je te concentreren het heel vaak afweten. Je energieniveau kwakkelt en daalt en het enige wat je overdag nog wilt is slapen. Iets wat je dus ‘s nachts had moeten doen.

 

En ja, we snappen wel dat een dag maar een beperkt aantal uren heeft. Maar daar verander je niks aan door die beschikbare tijd zo veel mogelijk op te rekken. Uiteindelijk kom je jezelf keihard tegen en dat gebeurt dan niet op een bijster positieve manier.

 

Uiteraard moet je bed ook van behoorlijke kwaliteit zijn om degelijk te kunnen slapen. Dankzij je matras en je kussen moeten je rug en nek recht komen te liggen. Zo niet, dan kun je daar allerlei fysieke ongemakken aan overhouden. Denk aan kramp… of erger! Het gedeelte waar je direct op ligt hoort dus van de hoogst mogelijke kwaliteit te zijn. Het zorgt ervoor dat je een lichamelijke - en daarmee ook mentale - balans bereikt.

 

Dat gezegd hebbende kun je uit een heleboel verschillende soorten bedden kiezen. Die bieden je genoeg ruimte om te slapen, maar zorgen er ook nog eens voor dat je voldoende plek in je slaapkamer en andere vertrekken over houdt.

Hoogslaper

Denk aan een stapelbed, maar dan enkel met een ledikant op de bovenste verdieping. Wat je daar nou aan hebt? Zeeën van ruimte! Aangezien een bed doorgaans op de begane grond staat, kun je op die plek niks meer kwijt. Nu wel. Het oppervlak onder je bed kan worden ingericht als opslagruimte, maar er kan ook een bureau staan. En had je nog een comfortabele zithoek willen creëren? Nou, dan doe je dat lekker onder je minstens zo comfy hoogslaper!

Twijfelaar

Heerlijk, een eenpersoonsbed helemaal voor jou alleen! Maar is dat wel breed genoeg? Meer ruimte is altijd welkom. Zeker wanneer je partner blijft slapen, dan is een enkel bed gewoonweg iets te knus. Maar ja, een tweepersoons neemt weer zoveel plek in. Je wilt ook nog normaal kunnen rondlopen, en dat gaat moeilijk in het geval je slaapkamer niet bijster groot is. In dat geval is een twijfelaar een uitstekende keuze. Daarmee heb je een heel groot bed voor jezelf of een beetje extra ruimte om te delen met je lief. En je houdt dus vloeroppervlak over! Misschien niet veel, maar toch.

Slaapbank

Heb je ruimte nodig om te zitten of wil je kunnen liggen? In beide gevallen biedt een bank wel uitkomst. Maar meestal lig je dan een beetje opgepropt en word je wakker met een zere rug. Maar niet wanneer we het over een slaapbank hebben! Die klap je namelijk gewoon uit wanneer erop geslapen moet worden. En wil je hem weer als bank gebruiken? Dan maak je hem weer kleiner. Ook dit is, zoals je al merkt, een ruimtebesparende optie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.