Waarom jij een zitbal nodig hebt!

Gepubliceerd op 5 mei 2021 om 14:56

Wist je dat we gemiddeld meer dan 9 uur per dag zitten? Tel zelf maar eens na hoeveel uur per dag jij wel niet zit. Een ritje in de auto of trein van of naar werk, de hele werkdag achter je laptop, ‘s avonds aan de eettafel en waarschijnlijk ook nog even terwijl je televisie kijkt! Je rug krijgt tijdens je dag heel wat te verduren. Let jij nog wel een beetje op je houding? Deze gastblog van Ella Health vertelt hoe een zitbal jou helpt aan een betere houding.

Waarom jij op je houding moet letten!

Rugpijn, bijna alle mensen hebben er tijdens hun leven wel eens last van. Het komt in allerlei vormen voor, van lichte stekende pijn tot langdurige aanhoudende pijn. Als jij regelmatig zit is de kans dat je rugklachten ontwikkeld aanzienlijk, mits je niet op je houding let! 

Hoe een zitbal voor een betere houding zorgt

Een zitbal is als het ware een grote gymbal. Door op een zitbal te zitten neemt je lichaam een natuurlijke, actieve houding aan. Dat komt omdat je jezelf in balans moet houden wanneer je op een zitbal zit. 

 

Een zitbal heeft natuurlijk geen rugleuning waar je lekker tegenaan kunt hangen. Door constant onbewust jezelf in balans houden dwing je de spieren in je core om je houding te corrigeren. Deze kleine correcties zorgen ervoor dat je core getraind wordt en je ook nog eens wat extra calorieën verbrand. 

 

Je haalt al voordeel uit een zitbal door af en toe tijdens je werkdag af te wisselen met je bureaustoel. Je hoeft deze absoluut niet helemaal te vervangen. Een zitbal helpt namelijk ook een stukje bij bewustwording. Je leert wat een goede, actieve houding is door op de bal te zitten. Hierdoor ga je ook onbewust beter op je bureaustoel zitten.

De zitballen van Ella Health

De linnen zitballen van Ella Health zijn beschikbaar in 10 sprekende kleuren. Ze zijn niet alleen een handige tool die jouw werkplek een stukje duurzamer maken maar staan ook nog eens leuk in jouw kantoor of woonkamer!

 

Ben je nog niet overtuigd? Je mag onze zitballen 30 dagen gratis proberen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.