Een traplift huren, kopen of toch tweedehands?

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 14:55

Technologische ontwikkelingen maken het voor ouderen in toenemende mate aantrekkelijk om zelfstandig in hun oude, vertrouwde huis te blijven wonen. Eén van deze technologische oplossingen is de traplift, waarmee mensen op leeftijd of met mobiliteitsproblemen zich kunnen verplaatsen tussen de begane grond en eerste verdieping. De ene traplift is echter de andere niet. Zo is het mogelijk om een gloednieuwe traplift kopen of juist een tweedehandsje aan te schaffen. Daarbij komt dat het eens noodzakelijk is om een traplift te kopen, aangezien er ook mogelijkheden tot het huren van een traplift bestaan. Bent u benieuwd wat uw opties zijn voor wat betreft het kopen en/of huren van een traplift? Lees dan snel verder voor meer inzicht in de mogelijkheden!

Een traplift kopen

Als u een traplift zou willen kopen, bestaan er twee opties:

  • Een nieuwe traplift kopen
  • Een tweedehands traplift kopen

Wanneer u kiest voor een nieuwe traplift, bent u verzekerd van een traplift die niets mankeert en geen gebruikssporen vertoont. Desondanks zijn vele gebruikte trapliften nog in goede staat, waardoor het onnodig is om een gloednieuwe variant aan te schaffen. Bovendien kan de rail afgestemd worden op uw trapsituatie en is de stoel geregeld nog tiptop in orde. Een tweedehands traplift is om deze redenen een zeer aantrekkelijke optie.

Een traplift huren

Hebt u interesse in een traplift, maar denkt u deze niet meer te gebruiken op de lange termijn (bijvoorbeeld als u momenteel aan het revalideren bent)? Dan is een traplift huren een wijze keuze. Het kopen van een traplift kan namelijk gepaard gaan met hoge kosten, die u er op de lange termijn niet uit zal halen wanneer u geen gebruik meer maakt van de traplift. Pas na een gebruikstermijn van langer dan twee jaar zal het aantrekkelijker zijn om een traplift te kopen dan te huren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb