Hoe richt je jouw keuken efficiënt in?

Gepubliceerd op 10 november 2021 om 12:27

Als je niet heel veel ruimte hebt dan is het een must om je keuken efficiënt in te richten. Maar ook als je keuken groot genoeg is, is het fijn om de ruimte goed te benutten. Je moet proberen om maximaal gebruik te maken van de ruimte. Hoe hoger je kasten zijn hoe meer erin kan, dat spreekt voor zich. Je kan kiezen voor mooie hoge doorlopende kasten of voor zwevende bovenkasten. Welke keuze je maakt hangt helemaal van jouw smaak en wensen af. 

Ook is de vorm van de keuken belangrijk. Als je een smalle lange keuken hebt, is het beter om voor een rechte opstelling te kiezen qua kastjes en aanrechtblad. Een hoekkeuken is ook een goed idee. Heb je een vierkante ruimte dan kan je zelfs een U-vorm keuken plaatsen. Wil je ook een kookeiland dan is het in een vierkante keuken een goede oplossing, je plaatst die in het midden van de keuken. Wat nog meer erg mooi oogt is een achterwand. Het staat netjes en strak. Tegels kunnen de ruimte nog wel eens rommelig doen ogen. Een keukenachterwand op maat is dan het meest praktische. 

Nog meer slimme ideeën

Ook erg handig zijn slimme opbergsystemen. Op die manier maak je ook van de binnenkanten van de kastjes optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Stel je hebt een keuken met een hoekkast. Je zou dan kunnen denken aan een draaiend plateau in de kast waarop je veel pannen en schalen kwijt kan. Op die manier kan je altijd makkelijk bij de achterste pannen. 

Zo zijn er nog meer handige systemen om je keukenkastjes mee in te ruimen. Denk bijvoorbeeld aan stapelbare voorraadpotten. Het oogt netjes als je de kastjes open doet en je ziet meteen wat je nog op voorraad hebt. In het gootsteenkastje kun je denken aan een ophangsysteem dat je aan de binnenkant van het deurtje hangt. Ook kan je een plankje maken in het kastje zodat je meer ruimte hebt om schoonmaakmiddelen op te bergen. Je keuken efficiënt inrichten hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn en heeft veel voordelen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb