Dit zijn de laatste zonnepanelen trends van 2022

Gepubliceerd op 21 april 2022 om 14:36
zonnepanelen trends

De populariteit van zonnepanelen blijft maar groeien. Deze stijgende populariteit gaat gepaard met een aantal trends. Voor een lange tijd waren zonnepanelen in een bepaalde vorm, formaat en kleur beschikbaar. Het is nu tijd voor een nieuw design. Lees verder voor de laatste trends voor zonnepanelen in 2022!

Zonnepanelen in diverse kleuren en prints

Voor veel mensen was de kleur van de zonnepanelen een reden om ze niet te laten plaatsen op hun dak. Tegenwoordig zijn er diverse kleuren en prints mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen in aardetinten of een mooie print. Dit betekent dat je de kleur kunt afstemmen op je woning en je dak. Hierdoor wordt het voor veel mensen een stuk toegankelijker om voor zonnepanelen te kiezen. Bij Zonduurzaam leveren ze zonnepanelen met hoog rendement die er ook nog eleganter uitzien.

Een stuk makkelijker te onderhouden 

De nieuwste panelen op de zonnepanelenmarkt zijn zo goed als onderhoudsvrij. Een jaarlijkse controle is meer dan genoeg! Een keer per jaar is het nodig om het dak op te gaan en de panelen vrij te maken van vuil, bladeren of vogelpoep. Je kunt hiervoor het beste water gebruiken en een zachte spons of doek. Gebruik hiervoor geen schoonmaakmiddel, want dit kan strepen veroorzaken wat effect kan hebben op de opname van zonnestralen. 

Duurzame zonnepanelen

Een van de laatste trends in de ontwikkeling van zonnepanelen is dat ze nog duurzamer worden! Er zijn namelijk panelen verkrijgbaar die gemaakt zijn van gerecycled materiaal en waarbij de CO-2 uitstoot bij de productie een stuk lager is. Deze panelen zijn gemaakt van polymeren en gerecycled afval plastic. Maak je geen zorgen, het materiaal heeft geen effect op het rendement van de panelen! 

Ontvang subsidie voor je zonnepanelen in 2022

De overheid wil graag mensen ondersteunen bij het aanschaffen van zonnepanelen. Hierdoor zijn er diverse mogelijkheden en subsidies beschikbaar. Om het kopen van zonnepanelen te stimuleren, hebben veel gemeentes subsidie zonnepanelen opgezet. Elke gemeente heeft zelf het recht om hier een bepaalde budget voor op te stellen. Ben je benieuwd wat er voor jou mogelijk is qua subsidies voor de aankoop van zonnepanelen? Neem dan contact op met je gemeente.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb