3 tips voor een succesvolle webinar

Gepubliceerd op 21 juli 2022 om 09:17

Een webinar is een interactieve methode dat je kunt inzetten voor het promoten van een product, maar het wordt ook veel gebruikt om uitleg te geven over een specifiek thema of het uitdragen van een bepaalde boodschap. Als je zelf ook een webinar wilt organiseren dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden, hier komt namelijk veel bij kijken. Om de online seminar toch een succes te laten worden, kun je de onderstaande tips toepassen.

Oefen veel vooraf

Het is geen goed idee om zonder test ineens de webinar op te voeren. De kans is dan namelijk groot dat de online seminar volledig in de soep loopt. Zo kun je bijvoorbeeld je tekst pardoes vergeten waardoor je helemaal stilvalt, maar de webinar software kan ook voor problemen zorgen. Mogelijk is de PowerPoint presentatie bovendien niet in orde of kom je erachter dat je camera niet aangesloten is op je computer. Al deze problemen kun je voorkomen door veel te oefenen. Nee, dat moet je niet alleen voor de spiegel doen, het is ook verstandig om de webinar voor een live publiek uit te voeren. Met deze test ben je optimaal voorbereid op de online seminar!

Betrek je publiek

Als er één ding belangrijk is bij een webinar dan is het wel dat je je publiek moet bereiken, anders hoef je eigenlijk niet eens te starten. Je wilt immers met de online seminar ervoor zorgen dat je een product toont aan de kijkers of juist een bepaald onderwerp uitlegt. Om je doel te kunnen halen, moet het publiek betrokken worden bij de webinar. Gelukkig is dit relatief eenvoudig om te doen, de online seminar interactief maken zal erg helpen! Polls kunnen hier bijvoorbeeld bij helpen, maar ook momenten om vragen te stellen of ideeën te vertellen zijn aanraders.

Regel een host

Waarschijnlijk ben je zelf de presentator van de webinar, maar dat betekent niet dat je automatisch ook de host bent. Het is zelfs beter om nog iemand te regelen die de host kan zijn. Hij of zij kan de webinar leiden, terwijl de host ook jou als presentator kan introduceren, net als de onderwerpen die je gaat aansnijden. Doordat een webinar op het internet is, kan het publiek natuurlijk geen vragen met hun stem stellen, dit doen ze juist door een bericht te sturen in de chat. De host kan dit in de gaten houden en vervolgens de vragen aandragen aan de presentator. De webinar wordt bovendien levendiger van twee actieve personen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb