Dit kost een zakelijke rekening

Gepubliceerd op 15 september 2022 om 11:51

Ben je zelfstandig ondernemer? Dan is het aan te raden om een zakelijke rekening te openen. Een bedrijfsrekening brengt namelijk de nodige voordelen met zich mee. Toch zijn er ondernemers die hun privérekening voor zakelijke doeleinden gebruiken. Dit doen zij vooral omdat het openen van een zakelijke rekening geld kost. Het openen van zo’n rekening brengt inderdaad kosten met zich mee, maar een zakelijke rekening hoeft helemaal niet duur te zijn. Benieuwd wat je betaalt voor een bedrijfsrekening? In deze tekst vertellen wij je wat een zakelijke rekening kost.

Kosten heb je grotendeels zelf in de hand

Wie denkt dat iedere ondernemer hetzelfde betaalt voor een zakelijke rekening, heeft het mis. Bij de meeste banken kun je namelijk uit verschillende pakketten kiezen. Aan ieder pakket hangt een ander prijskaartje, waardoor je de kosten grotendeels zelf in de hand hebt. Het goedkoopste pakket bevat bijvoorbeeld maximaal één zakelijke rekening en betaalpas. Dit pakket wordt ook wel een zakelijke  rekening zzp genoemd. Als je zzp’er bent, heb je over het algemeen voldoende aan één rekening en betaalpas.

 

Ben je samen met anderen een bedrijf gestart? Dan hebben jullie mogelijk voor de rechtsvorm vennootschap onder firma (vof) of besloten vennootschap (BV) gekozen. In dat geval is het goed denkbaar dat jullie meerdere betaalpassen willen. Misschien willen jullie zelfs wel meerdere zakelijke rekeningen en een zakelijke spaarrekening. Dit behoort allemaal tot de mogelijkheden. Doordat het pakket uitgebreider is dan het pakket voor zzp’ers, betaal je hier logischerwijs ook een hoger bedrag per maand voor.

Bijkomende kosten zakelijke rekening

Wanneer je een zakelijke rekening opent, betaal je hier bij de meeste geldverstrekkers een vast bedrag per maand voor. Het is overigens niet zo dat dit ook de enige kosten zijn die je maakt. Je betaalt namelijk ook standaard tarieven voor zakelijk betalingsverkeer. Zo betaal je bij nagenoeg iedere bank een bedrag per transactie. Dit is over het algemeen slechts een paar cent. Wanneer je niet bijzonder veel transacties doet, blijven de kosten relatief binnen de perken. Betaal je veel met jouw zakelijke rekening? Dan kan het zijn dat je een behoorlijk bedrag aan transactiekosten moet betalen. De transactiekosten zijn bij veel banken vergelijkbaar, maar toch kunnen er verschillen in zitten. Reden genoeg om niet direct een zakelijke rekening te openen bij de eerste beste geldverstrekker die je tegenkomt.

Goedkoopste zakelijke rekening vinden

Ben je overtuigd van de voordelen van een zakelijke rekening, maar wil je hier niet onnodig veel voor betalen? Dan ben je vast en zeker benieuwd naar de goedkoopste zakelijke rekening. Deze vind je alleen door een vergelijking te maken. Je kunt hiervoor de site van verschillende banken bezoeken en kijken wat het openen van een zakelijke rekening kost. Deze aanpak kost je alleen behoorlijk wat tijd. Zakelijke rekeningen vergelijken gaat een stuk sneller als je een vergelijkingssite gebruikt. Je vult hier simpelweg in wat jouw wensen zijn en de site gaat voor je aan de slag. Het duurt vaak niet lang voordat je een overzicht te zien krijgt. Hier staat vaak bij hoeveel je per maand betaalt, waardoor je in een oogopslag ziet wat de goedkoopste zakelijke rekening is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb