3 tips om je chalet te onderhouden

Gepubliceerd op 30 november 2021 om 11:54

Ben jij van plan om een chalet te kopen of heb je er misschien al een in bezit? Dan moet je weten dat wanneer jij jouw woonruimte niet regelmatig onderhoud, je er minder lang van kunt genieten. Na het lezen van dit artikel weet jij hoe je jouw chalet er altijd mooi en verzorgd uit kunt laten zien.

De bekleding mooi houden

Jouw chalet krijgt waarschijnlijk het meest te maken met de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Jouw chalet beschermt jou tegen UV-stralen van de zon, regen en wind, maar gaat hierdoor zelf natuurlijk wel achteruit. Door hem af en toe een goede opknapbeurt te geven houdt je het in top conditie. Hou dus alles mooi schoon en geef de buitenkant, bijvoorbeeld de kozijnen, een schilderbeurt. Reinig de buitenbekleding minimaal één maal per jaar met water en (auto) shampoo; dit verlengt de levensduur.  Regelmatig onderhoud aan het kunststof materiaal voorkomt grote gebreken en eventuele gevolgschade. Dus wil jij niet om de zoveel tijd nieuw kunststof bouwmateriaal kopen voor jouw chalet? Keep it clean!

Zorg ook goed voor het dak

Het dak krijgt natuurlijk ook veel te verduren en is minstens zo belangrijk om te onderhouden. Leeg de dakgoten dus op tijd. Er kan namelijk van alles in liggen… bladeren, takjes, weggewaaid vuil etc. Zorg er dus allereerst voor om blad en ander afval uit de dakgoot te verwijderen. Door dit te doen zorg je ervoor dat er geen verstoppingen of lekkages kunnen ontstaan via het dak. Daarnaast moet je ook even ieder halfjaar de dakgoten en regenpijpen controleren op beschadigingen. Door dit goed bij te houden zorg je ervoor dat jouw chalet een stuk langer meegaat.

Bereid je chalet voor op de koudere maanden

Als jij wilt voorkomen dat je na de winterperiode een complete chalet renovatie nodig hebt, dan is het belangrijk om een aantal voorbereidingen te treffen. In de winter staat het chalet tenslotte veel en lang leeg waardoor je niet goed kunt zien wat er allemaal gebeurt. Als je bijvoorbeeld voor langere tijd geen gebruik maakt van het water in jouw chalet, is het belangrijk om de leidingen goed af te sluiten. Zo voorkom je dat de leidingen door vorst springen of bevriezen. Ook is de binnentemperatuur erg belangrijk wanneer de cv-installatie tijdens de winterperiode aan blijft staan. Het advies hierbij is 12 graden, om te voorkomen dat vochtige lucht ontstaat in het chalet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb