Voel je veiliger met een IP camera

Gepubliceerd op 3 januari 2022 om 09:30

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig meer aan beveiliging en bewaking doet. Of dit nu komt doordat men een onveiliger gevoel heeft in vergelijking met vroeger valt niet met zekerheid te zeggen. Waar wij wel zeker van zijn is dat het tegenwoordig steeds makkelijker wordt voor particulieren om aan bewakingsapparatuur zoals bijvoorbeeld een IP camera te komen. Dit is een groot voordeel voor het reguliere publiek en kleine ondernemers, die zo ook van een veiliger gevoel kunnen genieten. Naast IP camera’s waren er natuurlijk al een tijdje andere soorten van bewaking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sensoren en inbraakalarmen. Toch kiezen steeds meer mensen ook voor een IP camera. In dit artikel kijken we daarom naar verschillende soorten van beveiliging en waarom een IP camera steeds populairder wordt.

Verschillende soorten camera’s

Naast een IP camera waren er vroeger natuurlijk ook andere soorten camera’s op de markt. Afhankelijk van je wensen waren er dus verschillende soorten keuzemogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zogeheten dome camera. Dit is een bolvormige camera die je waarschijnlijk wel bekend voorkomt. Dit type camera hangt namelijk erg vaak in winkels omdat ze beter bestand zijn tegen zaken zoals vandalisme. Als we naar beveiligingscamera's kijken die ook buiten goed inzetbaar zijn, zijn dag/nacht camera’s ook erg populair. Zoals de naam al doet vermoeden werken dit type camera’s zowel s'nachts als overdag goed. Hierdoor heb je altijd zicht op wat er buiten gebeurt.

Wat een IP camera is

Een IP camera is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende soorten camera’s die allemaal hetzelfde werken. Een IP camera is eigenlijk de afgekorte naam voor Internet Protocol camera. De camera’s werken dus via het internet. Dit doen zij doordat zij de beelden direct doorsturen naar een computer of een netwerk via het internet. Dit levert een hoop voordelen op. Een van de meest gehoorde hiervan is dat een IP camera hierdoor een hogere resolutie heeft. Hierdoor zijn mensen en andere zaken dus beter herkenbaar in beeld. Wat ook een ander groot voordeel is van een IP camera ten opzichte van andere camera’s is dat de beelden dus live te streamen zijn vanuit een andere plek. Dit kun je eenvoudig doen met een computer, maar ook met een tablet of smartphone. 

Verschillende soorten IP camera’s

Omdat de term IP camera een verzamelnaam is, zijn er dus verschillende soorten IP camera’s op de markt. Ook de eerder genoemde dome camera is beschikbaar als een IP camera. Een ander soort IP camera werkt geheel op WiFi. Dit wordt door veel mensen als een upgrade gezien in vergelijking met eerdere modellen, waar een ethernet kabel noodzakelijk was. Dit was vooral voor buiten vaak niet realiseerbaar. Nu zijn IP camera’s dus nog efficiënter geworden, zodat je optimaal kan genieten van een veilig gevoel.

Maak jouw eigen website met JouwWeb