Wanneer je de groepenkast moet uitbreiden

Gepubliceerd op 21 januari 2022 om 09:50

Iedereen heeft een groepenkast in huis. Het zorgt ervoor dat je genoeg vermogen hebt en dat alle stroom wordt verdeeld over je huis. Dit is erg belangrijk. Iedereen gebruikt stroom. Als je optimaal gebruik van wilt maken is het nodig om een goed functionerende groepenkast hebben. Je hebt verschillende soorten. Je hebt 1 fasen en 3 fasen. Het is belangrijk dat alles voldoen aan de nieuwe regel en wetgeving. Als dit niet zo is betekent het dat het niet veilig en optimaal zal werken. Een elektricien kan ervoor zorgen dat het goed functioneert.

Stoppen slaan vaak door

Als je stoppen vaak doorslaan is dit een teken dat jij je groepenkast moet laten uitbreiden. Stoppen slaan door wanneer je teveel apparaten op een groep hebt aangesloten. Wanneer dit gebeurt krijg je last van kortsluiting. Dit kan vervelend zijn voor de elektrische apparaten die je hebt. het kan ervoor zorgen dat elektrische apparaten kapot gaan. Het is daarom belangrijk dat je genoeg groepen hebt. Je gebruikt dan niet alle apparaten op een groep maar op meerdere. Zo ontstaat er ook geen overbelasting. Je voorkomt dus de kortsluiting. Het uitbreiden van een groepenkast is veel goedkoper dan bijvoorbeeld het vervangen van je laptop of televisie. Deze apparaten hebben een grote kans om kapot te gaan tijdens een kortsluiting.

Overstappen naar elektrisch koken

Als je gaat overstappen naar elektrisch koken dan is het nodig om je groepenkast uit te laten bereiden. Mensen koken steeds meer elektrisch, omdat het veel voordelen heeft. Een inductiekookplaat verbruikt ongeveer 6500 watt. Dit is er veel en daarom wordt er een perilex stekker voor gebruikt. Als je dat gebruikt wordt er meer stroom naar het apparaat toe gestuurd. Je gebruikt dan een speciale kookgroep. Het is dan wel nodig dat je je verdeelkast laat uitbreiden. Dan kan je zorgeloos op je inductiekookplaat koken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.